Agera Utbildning AB i Värnamo är ett utbildningsföretag inom "Livräddande åtgärder" som drivs av Dan Johansson, ambulanssjukvårdare sedan många år. Företagets affärsidé är att vara den självklara utbildningspartnern när vi bygger ett hjärtsäkert Sverige.

Från början hade företaget namnet HLR-konsulten HB som startades 2006 för att möta ett ökande behov av utbildning inom Första Hjälpen, HLR och D-HLR samt att det blev möjligt för den enskilde att införskaffa en defibrillator till sitt företag och låta utbilda personalen på densamma. (Det behöver inte längre vara en läkare eller ambulanspersonal som ger den livgivande el-chocken.) I maj 2011 blev företaget ett aktiebolag och bytte då namn till Agera Utbildning AB.

Agera Utbildnings personal har erfarenhet ifrån verkligheten, då vi jobbat många år inom ambulansen, anestesi och vårdavdelningar på sjukhus. Vi är certifierade utbildare.

Agera Utbildning AB har en samarbetspartner i Medtronic/PhysioControl då vi distribuerar defibrillatorer. Medtronic/PhysioControl är världsledande på denna utrustning.

Agera Utbildnings mål är: Ett hjärtsäkert Sverige!